Ehojoki Turun yliopistolla

Kun nyt tuli mainittua Ehojoki ja Turun yliopisto, niin tässä kuvia, joita näppäilin kirjanhakureissulla.

Turun kauppakorkeakoulun rakennus valmistui 1958 ja sitä on sen jälkeen laajennettu useassa osassa. Myös laajennukset viimeisintä, 2000-luvulla tehtyä lukuunottamatta ovat Ehojoen suunnittelemia. Tämä rakennus tuli minulle tutuksi, kun asuin pari vuotta aivan sen vieressä puutalossa. Sisällä kävin ensimmäisen kerran vasta eilen kirjastossa asioidessani.

dscn3470

 

Siirrymme Yliopistonmäelle. Rinteessä on (ainakin vielä) vuonna 1975 valmistunut Juslenia…

dscn3483


dscn3478

dscn3486

ja alempana Henrikinkadulla 1969 valmistunut Fennicum, jossa itse opiskelin. Eivät ehkä vastaa kaikkiin nykyajan vaatimuksiin, mutta ovat hyviä esimerkkejä oman aikansa julkisesta rakentamisesta. En purkaisi ihan kevyin perustein. Onko Juslenian kohdalla tutkittu kunnolla peruskorjaus- ja laajennusmahdollisuudet?

dscn3491-copy

dscn3497

dscn3489


Kuvat: Päivi Leinonen, jos muuta ei mainita | Photos: Päivi Leinonen, if not mentioned

3 vastausta artikkeliin “Ehojoki Turun yliopistolla

 1. En kyllä jäisi Jusleniaa kaipamaan, vaikka vietin siellä vuosikausia opiskellen ja opettaen. Se on vaan huonosti suunniteltu: tilat ovat epäsosiaalisia. Pitkien käytävien varrella on pieniä tutkijankammioita ja se on arkkitehdin käsitys yliopistotyöstä! Ilma vaihtuu huonosti jne. Päärakennus ja kirjastotalo mäen päällä ovat huomattavasti paremmin suunniteltuja.

  Tykkää

 2. Tuo on kyllä varmaankin totta. Käyttäjien kokemus on kai enimmäkseen samanlaista ja hehän niitä asiantuntijoita ovat. Mutta jos siitä vielä taitavalla suunnittelulla saisi toimivan – joskus heikoistakin lähtökohdista saadaan hyvä…
  En nyt tosiaan ole varma, onko tämä keskustelu ajankohtainen enää, eli onko asia jo päätetty vai ei.

  Tykkää

 3. Kyllä päätös on käsittääkseni tehty ja me fennicumilaiset kulttuurintutkijat muutamme juslenialaisten alta pois kesällä Sirkkalaan. Kumpaakaan rakennusta ei tule ikävä, Fennicumia ei tule ikävä sen sisäilmaongelmien vuoksi. Onhan sitä tosin korjattu…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s