Facade Goes Fashion: Artek, Venetsian biennaali ja mekko

No nyt. Tämänvuotinen taidebiennaali Venetsiassa on käynnissä, mutta nyt katsotaan muutaman vuoden taakse. Syynä on äskettäin löytämäni vintagemekko, joka käsittämättömän paljon muistuttaa vuoden 2009 biennaalin kahvilan sisustusta. Artek toteutti kolmen taiteilijan kanssa päänäyttelypaviljonkiin tilateoksia, jotka toimivat kirjakauppa-, kahvila- ja lukutiloina. Tobias Rehberger sai arvostetun Kultaleijona-palkinnon kahvila-tilateoksestaan.

Yhdennäköisyys on niin hurja, että tulee mieleen kysyä, kumpi oli ensin. Todennäköisesti mekko, jonka kuosin ja materiaalin perusteella ajoitan 1980-luvun kieppeille. Mekko tosin oli löydettäessä pitkä hame, josta sain helposti muokattua mieleiseni mekon. Nyt vain odottelen sitä kesäistä juhlaa, jossa luomus pääsee käyttöön.

Artek, La Biennale di Venezia and the Dress

Now something different. Let’s look at the Venice Art Biennale in 2009. That is because I found this fantastic vintage dress, most likely from 80s. Its pattern looks unbelievably much like the interior of the biennale cafeteria within the exhibition halls. The designer of the café was Tobias Rehberger, who was awarded the Golden Lion for this work. The cafeteria was designed in collaboration with Artek using customized Artek furniture. 

The dress was actually a long skirt when I found it. After modifying it to my taste I just can’t wait the right occasion to wear it.

Kuvat biennaalista | Biennale photos:
Katja Hagelstam, Wolfgang Guenzel http://www.artek.fi/news/38

Photo: Wolfgang Guenzel /artek.fi

Photo: Katja Hagelstam /artek.fi
Photo: Katja Hagelstam /artek.fi
Photo: Katja Hagelstam /artek.fi

  • Facade Goes Fashion -teema  etsii ja löytää yhtymäkohtia arkkitehtuurin ja muodin välillä. Joskus sulaudun julkisivuun itse. Myös muunlaiset sulautumiset ovat mahdollisia. Postaukset löydät omasta kategoriastaan. Facade Goes Fashion on aikaisemmin ollut itsenäinen blogi osoitteessa  www.facadegoesfashion.blogspot.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s