Facade Goes Fashion: Futurona WeeGeessä

Pienen tauon jälkeen teen ’futuristisen’ paluun. Futuron lie tuntevat kaikki. Arkkitehti Matti Suurosen tunnetuin työ on yksi suomalaisen designin klassikoista. Helposti siirrettäväksi hiihtomajaksi suunniteltu Futuro tuli markkinoille 1968, mutta öljykriisin ja muovin kalleuden vuoksi siitä ei tullut myyntimenestystä. Futurotaloja on tiettävästi maailmalla 65 kappaletta. Niitä on koottu kuvagalleriaan The Futuro House -sivustolle.  Näyttelykeskus WeeGee:n pihalla Espoossa on keltainen Futuro (nro 001). ’Ufoa’ esitellään yleisölle kesäkaudella, tänä vuonna 13.9. asti, siis vielä viikon!

Asu menee jo pelleilyn puolelle, myönnetään. Club a by Torstai -ulkoilutakki sopii teemaan, sillä merkki tunnettiin 1980-luvulla muunmuassa hiihtovaatteistaan. Takki edustaa kasarityyliä aidoimmillaan: lyhyt, hartioista leveä malli ja kolmiomainen levitys edessä. Tämä malli jos joku soveltuu pyöreän muodon matkimiseen. Reebokin musta soikioreppu esittää mukiinmenevästi ikkunaa. Hamonen, aurinkolasit ja pipo ovat mukana lähinnä värien vuoksi. Pipon kompis-teksti jotenkin sopii kuvaan.

Greetings from the Futuro!

I’m back, with a ’futuristic’ post. The Futuro House (1968) by Matti Suuronen is one of the most peculiar pieces of Finnish design from 1960s. On the website The Futuro House there is a gallery for currently known Futuros. The yellow Futuro House (no. 001) is situated in Espoo, within the Exhibition Centre WeeGee and is open for public during the summer season, this year until 13th September. The main thing of my Futuro outfit is the  skiing jacket from Club a by Torstai from 1980s – the houses were originally meant for portable ski chalets. After taking the photos I remembered my old Sony Walkman, that fits the outfit perfectly. By the way – it works!Kuviin en valitettavasti hoksannut ottaa mukaan asuun täydellisesti sopivaa Sony Walkmania, joka muuten on ihan soiva peli edelleen!

 

  • Facade Goes Fashion -teema  etsii ja löytää yhtymäkohtia arkkitehtuurin ja muodin välillä. Joskus sulaudun julkisivuun itse. Myös muunlaiset sulautumiset ovat mahdollisia. Postaukset löydät omasta kategoriastaan. Facade Goes Fashion on aikaisemmin ollut itsenäinen blogi osoitteessa  www.facadegoesfashion.blogspot.fi.

Kuvat: Päivi Leinonen, jos muuta ei mainita | Photos: Päivi Leinonen, if not mentioned

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s