Facade Goes Fashion: Mosaiikit Barcelonassa ja Arabianrannassa

Otetaan tähän vielä yksi kesäinen asu ja käydään Barcelonassa. Kuvissa nähdään mosaiikkitaiteen mestarin Antoni Gaudin töitä Barcelonasta: Park Güell ja Casa Batlló 1900-luvun alusta. En ole käynyt äskettäin Barcelonassa – tämän blogin kuvathan ovat välillä avoimesti photoshopattuja.

Mekon sävyt jäävät Gaudin väriloiston varjoon, mutta sinivoittoisissa kohdissa yhdennäköisyys on selvä. Stockmannin Global Essentials malliston mekko on silkkiä ja hankittu kierrätettynä UFF:ista. Lisäväriä asuun sain Mangomaan koruilla. Mangomaa tuo Suomeen Keniassa valmistettuja käsitöitä eettisesti, suoraan käsityöläisiltä.

Mekko Dress Stockmann Global Essentials | Park Güell Original photo: Baikonour / Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Korut Jewellery Mangomaa |Casa Batlló Photo: Pixabay

Arabianrannassa Helsingissä värimaailma on hyvinkin lähellä mekkoa. As Oy Helsingin Flooranaukion julkisivussa on käytetty myyntiin kelpaamattomien Arabian posliiniastioiden palasia hienolla tavalla hyödyksi. Nipsuhan se sieltä kurkistaa!
Photo: Pixabay

Julkisivu muistuttaa läheisestä Arabian tehtaasta ja on visuaalisesti kertakaikkiaan hieno. Kauempaa katsottuna paljastuu, että keramiikanpalat muodostavat kukkakuvion, joka myös on poimittu Arabian kuvastosta. Rakennus on Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen & Komosen suunnittelema ja se palkittiin vuonna Suomen Vuoden 2011 betonirakenteena.

  • Facade Goes Fashion -teema  etsii ja löytää yhtymäkohtia arkkitehtuurin ja muodin välillä. Joskus sulaudun julkisivuun itse. Myös muunlaiset sulautumiset ovat mahdollisia. Postaukset löydät omasta kategoriastaan. Facade Goes Fashion on myös itsenäinen blogi osoitteessa  www.facadegoesfashion.blogspot.com.

 

Kuvat Päivi Leinonen, jos muuta ei mainita | Photos Päivi Leinonen if not mentioned

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s