Sirkusta rakennustelineillä

Sirkustaiteilijat ovat pukeutuneet rakennustyömiesten vaatteisiin ja taiteilevat keinulaudalla

Minusta on aina kiinnostavaa, kun yhdistetään taide ja rakennustyömaa − edellyttäen tietenkin, että se tehdään hyvin. Ja hyvin on tehty tanssiteatteri Hurjaruuthin tämänvuotisessa talvisirkuksessa BAU.

Yleisemmin taide liittyy valmiisiin rakennuksiin, jotka voivat olla taideteoksia itsekin. Rakentamisen vaihe on vähemmän esillä, ja pyritään pikemminkin piilottamaan katseilta kaupunkikuvassa. Pressuja ja aitoja ei toki ole viritetty vain näkösuojaksi, vaan myös turvallisuuden takia. Pohdiskelin tätä aihetta jo aikaisemmin Pia Sirénin mainioon näyttelyyn liittyen: Raksaestetiikkaa.

Piilotetun nostaminen valokeilaan on virkistävää. Talvisirkuksessa yhdistelmä on itse asiassa melko luonteva, sillä rakennustyömaallahan on hyvin paljon elementtejä, joita sirkuksessakin on totuttu näkemään: tikkaita, telineitä, kulkusiltoja ja nostoköysiä. Kansainvälinen taiteilijakaarti sai rakennettua siivouksesta ja evästauoista hienoja kohtauksia isompien numeroiden väleihin. Suosittelen!

Hurjaruuthin Youtube-kanavalla on pieni katsaus kulissien taakse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s