Purkuaikeita Mäntymäessä

Turun kaupungin vuokrataloyhtiö TVT Asunnot ilmoitti huhtikuussa aikeensa purkaa kerrostaloalue Mäntymäessä. Uutinen tuli täytenä yllätyksenä asukkaille, ja muutenkin veto on yllättävä.
Onhan kerrostaloja purettu ennenkin, Turussa ja muualla. Lähiöiden kehittämisessä purkamista pidetään joissain tapauksissa korjaamista kannattavampana. Asunnot omistavan TVT Asunnot Oy:n perusteena purkamiselle on, etteivät asunnot varustetasoltaan, kooltaan tai viihtyvyydeltään vastaa nykyajan vaatimuksia.
Mutta: Nykyisellään alue on harvinaisen ehjä 1940-luvun lamellitalojen kokonaisuus. Talot ovatsäästyneet liialta remontoinnilta, ja se on rakennussuojelun näkökulmasta hyvä asia. Rakennusten alkuperäinen tyyli on säilynyt hyvin muutamaa pellitettyä rakennusta lukuunottamatta. Eikös pienistä asunnoista juuri ole pulaa? Ja varustetason päivittämistä tehdään kaiken aikaa, kaikenikäisissä rakennuksissa, kaikkialla – sen ei pitäisi olla mahdoton tehtävä.
Kaksi- ja kolmikerroksisten rakennusten mittakaava on inhimillinen ja pihapiirin tunnelma kodikas.Talojen asukkaat viihtyvät alueella ja asukasyhdistys onkin noussut vastustamaan purkuhanketta. Vaikka en pidä Turun tauti -termistä, tulee mieleen, haluaako Turku yhä edelleen leimautua kyseisen taudin kantajaksi?
  

Kuvat: Päivi Leinonen, jos muuta ei mainita | Photos: Päivi Leinonen, if not mentioned

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s