Video: Aesthetics of the Everyday Environment

Arjen ympäristön tutkiminen ja valokuvaaminen on ollut minulle pitkäaikainen harrastus, ja viime vuosina olen pohtinut syvemminkin, mitä se arkinen estetiikka oikein on. Omalla kohdallani kiinnostus on painottunut rakennettuun ympäristöön ja erityisesti lähiörakentamiseen, mutta kiinnostavia aihepiirejä olisi monia muitakin – ehkäpä joskus vielä tartun vaikkapa ruokakaupan esillepanon tai kodin koriste-esineiden kätkettyjen merkitysten saloihin.

Aluksi tutkimukseni oli täysin epämuodollista ja tarkoitti lähinnä vapaamuotoista kuljeskelua paikoissa valokuvia näppäillen. Kun työ sitten muuttui virallisemmaksi väitöskirjatutkijan statuksen myötä, oli luontevaa ottaa valokuva keskeiseksi välineeksi. Valokuvien tutkimus on kokonaan oma kenttänsä, enkä sitä edes yritä kokonaan ottaa haltuun. Kuitenkin kuvan ja maiseman tutkimisella on paljon yhteistä. Tein videon muotoon pienen katsauksen arkisen estetiikan tutkimisesta valokuvan keinoin.

Kuvat ja video: Päivi Leinonen | Photos and video: Päivi Leinonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s